WooCommerce – ALV-raportit kirjanpitäjälle

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Ryhmässä ja verkkokauppiaiden kanssa on tullut monesti esiin ALV-raportit jotka tulee toimittaa kirjanpitäjälle kuukausittain. Yleinen käytäntö kun käytetään esim. vain yhtä maksutapaa on se että toimitetaan maksupalveluntarjoajan kuten OP Payment Service, Paytrail, Visma tai Klarna ALV-raportti suoraan kirjanpitäjälle.

Mutta mitä jos käytätkin useampaa maksupalveluntarjoajaa, maksupalveluntarjoaja ei tarjoa ALV-raportteja ollenkaan tai käytät perinteistä tilisiirtoa?

Meidän suomalaisten tarpeisiin ALV-raportit on hieman erit kuin muualla koska meillä pitää myös eritellä myynnit verojen mukaisesti. Kuin myös vielä listata kaikki tilaukset ja yksilöidä nämä eri alvien mukaisesti.

Tämä on aiheuttanut haastavuutta verkkokauppiaille täällä suomessa koska näin tarkkaa erittelyä ei suorilta ole sisäänrakennettu WooCommerceen yhtenä simppelinä raporttina. Mutta nyt se on mahdollista! Marko vinkkasi ryhmässä lisäosasta joka ratkaisee ongelman.

Lataa WooCommerce Accounting Report lisäosa

Lataamisen ja lisäosan aktivoinnin jälkeen klikkaa: WooCommerce > Raportit > Accounting Report ja valitse haluamasi ajanjakso.

Lataa WooCommercen ALV-raportti ja toimita se kirjanpitäjälle

Kun olet valinnut haluamasi ajanjakson voit napata yläkulmasta “Vie CSV-tiedosto” näppäintä josta koneelle latautuu tiedosto taulukkomuodossa. Toimita tämä tiedosto kirjanpitäjälle ja jatka kauppaa!

CSV:n aukaiseminen Excel käyttäjille

Jos käytät Microsoftin Exceliä ja avatessasi tiedostoa kaikki tieto tulee yhteen pötköön. Kyseessä on excelin ominaisuus joka ei osaa suorilta avata kyseistä tiedostoa oikein. Saat kuitenkin kyseisen dokumentin avattua seuraavasti.

Avaa Excel ja klikkaa: Aloitus > Tyhjä työkirja > Tiedot > Tekstistä tai CSV:stä > Valitse ladattu tiedosto.

Varmista että tiedot tunnistetaan oikein. Tiedoston alkuperä tulisi olla: 65001: Unicode (UTF-8) ja Erotin: Pilkku.

Voila! Toivottavasti tästä artikkelista on hyötyjä sinulle! Jos haluat tietää lisää WooCommercesta ja veroista klikkaa tästä. Tämä on aika suosittu aihe meillä ryhmässä! 🙂

Niko Vittaniemi

Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen meidän Facebook-ryhmän perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Kemissä. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, niin lähetä minulle sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Kommentit

Jätä kommentti

Me ollaan Suomen suurin WordPressiin ja WooCommerceen erikoistunut Facebook-ryhmä, joka käyttää WordPressiä ja WooCommercea bisnekseen päivittäin. Ryhmässä on tällä hetkellä yli 2220 jäsentä ja kasvetaan päivittäin isommaksi!

Ryhmän perustarkoitus ja ajatus on yhdistää suomalaisia osaajia toisiinsa ja ratkaisemaan haasteita, joita voi tulla vastaan välillä.

Ryhmästä löytyy niin aloittelijoita, ison bisneksen pyörittäjiä tuhansilla tuotteilla, aloittelevia koodareita, edistyneempiä koodareita kuin myös parhaat Suomalaiset WordPress webhotellipalveluntarjoajia.

Ryhmästä löydät keskusteluita ja ratkaisuja tämänpäivän polttaviin kysymyksiin. Tietoutta veroista, GDPR / Tietosuojaseloste asioista ja paljon muusta. Jos, et vielä kuulu WPWOOFIIN. Klikkaat tästä!

Ole ystävällinen ja kohtelias

Yhdessä me kaikki luomme viihtyisää ympäristöä. Kohdellaan kaikkia kunnioittaen. Väittely on luonnollista, mutta ystävällisyyttä vaaditaan :)

Ei vihapuhetta tai kiusaamista

Varmista, että kaikilla on turvallinen olo. Minkäänlaista kiusaamista ei sallita, ja loukkaavia kommentteja esimerkiksi rodusta, uskonnosta, kulttuurista, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta tai identiteetistä ei hyväksytä.

Ei epäolennaista markkinointia tai roskapostia

Anna ryhmään enemmän kuin saat. Epäolennainen markkinointi, roskaposti ja linkit ovat kiellettyjä. Kotisivujen ja verkkokauppojen suunnittelu, optimointi ja ylipäätään bisneksen teko WordPressin avulla on ryhmäläisten suuri kiinnostuksen kohde :) YP:ltä voi kysyä onko tämä OK.

Ei kuvattomia profiileita / feikki profiileita

Emme hyväksy ryhmään kuvattomia FB profiileita tai selviä feikkiprofiileita. Pidäthän huolen että edes jonkin verran julkisia päivityksiä näkyy jotta voimme varmistaa ihmisyytesi :)

WooCommerce

WordPressin haun kehittäminen

WordPressin oma oletushaku on käyttökelpoinen, mutta rajoittunut. Se tuottaa tuloksia, mutta ei tarjoa minkäänlaista säätövaraa, ei hae koko sivuston sisällöstä,