Google-fonttien käyttäminen WordPressissä

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Google Fonts

Google Fonts tarjoaa monipuolisen fonttikirjaston, jonka fontteja voit ladata ja käyttää ilmaiseksi. Voit käyttää kirjaston fontteja helposti WordPressissä lisäosan avulla. Jos et halua asentaa uutta lisäosaa, voit lisätä fontit itse lapsiteeman functions.php-tiedoston kautta seuraavaan tapaan:

Lataa fontit omaan “Wörppiin”

Valitse haluamasi fontti Google Fonts kirjastosta, valitse myös haluamasi leikkaukset eli paksuudet/kursivoinnit. Esimerkissä on valittu leikkaukset Regular 400 ja Medium 500. Huomaa, että sinun tulee ladata kaikki leikkaukset, joita haluat käyttää. Löydät tarvitsemasi linkin ja css-määrityksen oikean reunan embed-välilehdeltä.

Wp_enqueue_style on turvallinen tapa lisätä ja ladata tyylejä WP:n generoimalle sivulle. Lisää alla oleva koodinpätkä functions.php-tiedostoon. Vaihda hipsujen sisällä oleva https-alkuinen linkki valitsemasi fontin linkiksi. Mietitkö, mikä ihmeen display=swap?

/**
 * @snippet    Fontin lataaminen Google Fontsista
 * @author    Mikko Mörö - WPWoofi.com
 * @testedwith  WP 5.5.1
 */


function wpwoofi_add_google_fonts() {
 
  wp_enqueue_style( 'wpwoofi-font', 'https://fonts.googleapis.com/css2?family=Roboto:[email protected];500&display=swap', false );
}	
add_action( 'wp_enqueue_scripts', 'wpwoofi_add_google_fonts' );

Määrittele style.css-tiedostossa, mitä elementtejä fonttimääritys koskee.

h1, h2 {
 font-family: 'Roboto', sans-serif;
 font-weight: 500;
}
Mikko Mörö

Mikko Mörö

Tervehdys, olen Mikko Mörö ja kuulun wpwoofi-ryhmän ylläpitoporukkaan. Tampereelta käsin touhuan WP/Woo-sivustojen parissa yksin ja yhdessä verkostoni kanssa. Tykkää graafisista hommista ja koodailusta, joten webbihommat osuvat kuin !important inlineen.

Kommentit

Jätä kommentti

Me ollaan Suomen suurin WordPressiin ja WooCommerceen erikoistunut Facebook-ryhmä, joka käyttää WordPressiä ja WooCommercea bisnekseen päivittäin. Ryhmässä on tällä hetkellä yli 2220 jäsentä ja kasvetaan päivittäin isommaksi!

Ryhmän perustarkoitus ja ajatus on yhdistää suomalaisia osaajia toisiinsa ja ratkaisemaan haasteita, joita voi tulla vastaan välillä.

Ryhmästä löytyy niin aloittelijoita, ison bisneksen pyörittäjiä tuhansilla tuotteilla, aloittelevia koodareita, edistyneempiä koodareita kuin myös parhaat Suomalaiset WordPress webhotellipalveluntarjoajia.

Ryhmästä löydät keskusteluita ja ratkaisuja tämänpäivän polttaviin kysymyksiin. Tietoutta veroista, GDPR / Tietosuojaseloste asioista ja paljon muusta. Jos, et vielä kuulu WPWOOFIIN. Klikkaat tästä!

Ole ystävällinen ja kohtelias

Yhdessä me kaikki luomme viihtyisää ympäristöä. Kohdellaan kaikkia kunnioittaen. Väittely on luonnollista, mutta ystävällisyyttä vaaditaan :)

Ei vihapuhetta tai kiusaamista

Varmista, että kaikilla on turvallinen olo. Minkäänlaista kiusaamista ei sallita, ja loukkaavia kommentteja esimerkiksi rodusta, uskonnosta, kulttuurista, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta tai identiteetistä ei hyväksytä.

Ei epäolennaista markkinointia tai roskapostia

Anna ryhmään enemmän kuin saat. Epäolennainen markkinointi, roskaposti ja linkit ovat kiellettyjä. Kotisivujen ja verkkokauppojen suunnittelu, optimointi ja ylipäätään bisneksen teko WordPressin avulla on ryhmäläisten suuri kiinnostuksen kohde :) YP:ltä voi kysyä onko tämä OK.

Ei kuvattomia profiileita / feikki profiileita

Emme hyväksy ryhmään kuvattomia FB profiileita tai selviä feikkiprofiileita. Pidäthän huolen että edes jonkin verran julkisia päivityksiä näkyy jotta voimme varmistaa ihmisyytesi :)

WooCommerce

WordPressin haun kehittäminen

WordPressin oma oletushaku on käyttökelpoinen, mutta rajoittunut. Se tuottaa tuloksia, mutta ei tarjoa minkäänlaista säätövaraa, ei hae koko sivuston sisällöstä,